## EPA REGION 4 SPRING 2024 GRANTS AND PLANNING MEETING (Metro 4/SESARM Spring Air Directors' Meeting)

The Embassy Suites by Hilton Atlanta Buckhead
3285 Peachtree Rd. NE, Atlanta, GA 30305
May 21 – 23, 2024 (all times are Eastern)

Click here to join the Microsoft Teams meeting (Meeting ID: 274 035 402 671 Passcode: hYpYGm)

	Tuesday, May 21—Afternoon Session	
1:00 pm	Welcome and introductions (10 min) Objectives—introduce meeting participants, welcome new employees, discuss any structural changes	Michael Kennedy, Chair, SESARM Sheila Schneider, President, Metro 4
1:10 pm	Introductory remarks (20 min) Objectives—review Region 4 successes and priorities for coming year, identify key Region 4 staff roles	Sarah Taft, Acting Director, EPA R4 ARD
1:30 pm	Grants Management and Strategic Planning Office updates (60 min)  Objectives—provide updates on CPRG, IRA, and 105 grants; discuss grants workgroup or breakout session	Janine Morris, EPA R4 ARD (and/or new grant contact)
2:30 pm	Break (15 min)	
2:45 pm	Air Analysis and Support Branch (AASB) updates (45 min) Objectives—programmatic updates from Region 4	Donnette Sturdivant, Acting Manager, EPA R4 AASB Allen Powell, EPA R4 MSIAQS Ryan Brown, EPA R4 RCATS Katy Lusky, EPA R4 ADAS Keith Harris, EPA R4 LSASD
4:15 pm	Break / Adjourn (15 min)	
4:30 pm	SESARM Board of Directors/Membership Meeting	Michael Kennedy, Chair, SESARM
5:00 pm	Adjourn	

6:00 - 8:30	Fellowship, games, and fun at The Painted Pin (https://www.thepaintedpin.com) (on your own)
pm	737 Miami Cir NE, Atlanta, GA 30324 (2 miles from the hotel) — bar, bowling, bocce, and games!

## EPA REGION 4 SPRING 2024 GRANTS AND PLANNING MEETING (Metro 4/SESARM Spring Air Directors' Meeting)

	Wednesday, May 22—Morning Session	
8:00 am	Metro 4 Board of Directors/Membership Meeting	Sheila Schneider, President, Metro 4
8:30 am	Training and event updates (45 min)  Objectives—identify contracts and other training resources, share JTC updates, discuss training needs	Scott Hodges, Metro 4/SESARM
9:15 am	Laboratory Services and Applied Science Division (LSASD) updates (45 min)  Objectives—programmatic updates from Region 4	Hunter Johnson, Acting Director, EPA LSASD
10:00 am	Break (15 min)	
10:15 am	Air Planning and Implementation Branch (APIB) updates (90 min)  Objectives—programmatic updates from Region 4	Jane Spann, EPA R4 ARMS Brad Akers, EPA R4 APS
11:45 am	Lunch on your own (75 min)	

	Wednesday, May 22—Afternoon Session	
1:00 pm	Enforcement and Compliance Assurance Division (ECAD) updates (30 min)  Objectives—programmatic updates from Region 4	Keriema Newman, Director, EPA R4 ECAD
1:30 pm	Exceptional Events (90 min)  Objectives—share feedback and next steps from the national conference, showcase updated tools and guidance from OAQPS, discuss Region 4 examples	Mary Uhl, Executive Director, WESTAR Beth Palma, Gobeail McKinley, Gabrielle Deabler, EPA OAQPS Darren Palmer, EPA R4 Rick Gillam, EPA R4
3:00 pm	Break (15 min)	
3:30 pm	Teledyne T640 data correction status (30 min)  Objectives—roundtable discussion regarding experiences to date, share feedback on correction	States and locals roundtable, facilitated by Greg DeAngelo, Metro 4/SESARM
4:00 pm	PM2.5 NAAQS implementation (60 min) Objectives—understand any impacts of challenges on timing; discuss experiences with permitting, new SILs, and other implementation issues; share Region 4's perspectives and confirm expectations for submittals	Beth Palma, Gobeail McKinley, Gabrielle Deabler, EPA OAQPS Evan Adams, EPA R4 Rick Gillam, EPA R4 States and locals roundtable, facilitated by Greg DeAngelo, Metro 4/SESARM
5:00 pm	Adjourn	

## EPA REGION 4 SPRING 2024 GRANTS AND PLANNING MEETING (Metro 4/SESARM Spring Air Directors' Meeting)

	Thursday, May 23—Morning Ses	sion
8:00 am	Technical work and regional haze update (30 min)  Objectives—provide overview, updates, and schedules for base year 2022 modeling and our technical work	Scott Hodges, Metro 4/SESARM CC/TAWG co-chair (TBD)
8:45 am	112(g) Case-by-Case MACT (Wood Pellet Manufacturing) (45 min) Objectives—share updates, summarize compiled stack tests, decide on forming a workgroup	Jake Carpenter, EPA R4 RCATS
9:30 am	ETO from medical device warehouses (30 min)  Objectives—present results of Georgia's investigation, identify potential communication and outreach needs	Jim Boylan, GA EPA
10:00 am	Break (15 min)	
10:15 am	SESARM new grant work plan and QMP (30 min)  Objectives—confirm major assumptions regarding new SESARM grant, provide update on new QMP	Greg DeAngelo, Metro 4/SESARM
10:45 am	Mobile monitoring programs (60 min)  Objectives—provide pros, cons, and opportunities for mobile monitoring; gather feedback from states and locals regarding needs and challenges	Beaudry Kock, Aclima
11:45 am	Closing session (15 min)  Objectives—document action items, highlight next meeting(s), gather quick feedback	Greg DeAngelo, Metro 4/SESARM Sarah Taft, Acting Director, EPA R4 ARD
12:00 pm	Meeting adjourns	

Post meeting	(Optional) Deeper dive with Aclima regarding mobile monitoring—discussing needs of state and local	
	air quality programs, understanding how to communicate the science, and identifying best practices	
	for developing and implementing mobile monitoring programs.	

Please contact Greg DeAngelo <u>adeangelo@metro4-sesarm.org</u> or Scott Hodges <u>shodges@metro4-sesarm.org</u> or Stephanie Hammonds <u>shammonds@metro4-sesarm.org</u> with any questions or comments, or if you're having difficulty with remote participation.